Keltiskt havssalt är ett gott och naturligt salt med hög mineralhalt, utan klumpförebyggande medel. Re-fresh Superfoods keltiska havssalt kommer från saltets ursprungliga källa; kustområdena kring Guérande i Frankrike. Här började kelterna skörda havssaltet för redan mer än tvåtusen år sedan.
Idag utvinns saltet fortfarande för hand, enligt traditionell keltisk metod. Tidvattnet från Keltiska havet för in havsvattnet i stora grunda bassänger, som sedan får avdunsta i solen och vinden. Saltarbetarna, som kallas för Paludier, arbetar under sensommaren med att skrapa upp saltet allt eftersom. När saltet är skördat, mals det grovkorniga mineralsaltet till ett finare oraffinerat strösalt. Det är detta salt som är keltiskt havssalt, ofta även benämnd med sitt engelska namn; Celtic sea salt. Den traditionella torkningsmetoden ger saltet dess grå färg.
Saltet är certifierat av Nature & Progrès, som arbetar för hållbar ekologisk produktion i Frankrike.
Användning: Kan användas som bordssalt, i matlagning, till salvatttenflush, vätskeersättning m,m. Eftersom saltet inte innehåller några tillsatser kan det klumpa sig något i fuktig miljö. Det är helt naturligt och påverkar inte på något sätt kvalitén.